We zitten weer voor een tweede keer in Lockdown en we hebben deze week te horen gekregen dat deze nog 3 weken verlengd word. Wij hebben tijdens de Lockdown van vorig jaar een aantal gratis online activiteiten gedaan en deze kun je nog steeds terug kijken!!!  In deze blog vind je de online workshops die wij gaven, de kleurplaat die ik maakte en het online kinderfestival waar ik aan meegewerkt heb op 5 mei 2020. 

Wil je samen met de kinderen een leuke online knutsel workshop volgen? Kijk dan eens hieronder. Het zijn workshops met materialen die je in huis zou kunnen hebben. Hebben jullie deze spullen niet in huis stuur dan even een mailtje naar info@made-by-melissa.nl dan kunnen wij een knutselpakketje samenstellen voor de gewenste activiteit en woon je in Haarlem dan komen wij deze graag bij je bezorgen.  

Alle workshops zijn al geweest maar je kunt de workshop evengoed nog een keertje doen met de stap voor stap instructievideo die bij het product geplaatst is. Wil je de bijbehorende sjablonen ontvangen druk je op de knop winkelmand en rond je de gratis bestelling af en dan krijg je de downloads in je mailbox! 

 

workshop

Macraméveer knopen

workshop

een kaartje voor Pasen

workshop

stingart bloemenvaas

workshop

Hippe draadfiguren

Workshop

Hippe wandhanger weven

workshop

vrijheidsvuurtje knutselen

Kleurplaat

Tijdens de vorige lockdown mocht ik helemaal geen kinderfeestjes geven, wat vond ik dat toch jammer!!  ik werd er zelfs midden in de nacht wakker van en besloot het van mij af te tekenen en dit werd een gezellige kleurplaat. Deze kleurplaat wil ik graag met jullie delen.

klik op kleurplaat om hem te downloaden, daarna kun je de kleurplaat opslaan op je computer en printen. 

online kinderfestival

In de lockdown van vorig jaar viel ook Bevrijdingsdag, voor het bevrijdingsfestival in Haarlem maak ik sinds een paar jaar het programma van het kinderfestival. Door de lockdown kon deze in 2020 niet doorgaan en daarvoor maakte ik in samenwerking met danschool Jolein, Dude entertainment, boekhandel de Vries van Stockum en Theater Swuf een online editie van het kinderfestival. Deze kan je nog steeds terug kijken via youtube!!

 Hieronder zie je het volledige programma van ons online programma, kom je ook mee kijken, dansen en knutselen?

Voorlezen met boekhandel De Vries Van Stockum

Saartje van Boekhandel De Vries Van Stockum leest een mooi verhaal voor uit een prentenboek. Dit verhaal sluit mooi aan op het thema vrijheid. Het boek heet De Koffer. Een heel warm boek over het helpen van vluchtelingen dat nooit zwaar wordt, maar juist gaat over compassie en vriendelijkheid. “Op een dag verschijnt er een vreemd dier. Hij heeft alleen een koffer bij zich. Iedereen barst van de vragen. Wat komt hij doen? Waar komt hij vandaan? En wat zit er in die koffer?” Het verhaal is voor kinderen vanaf 3 jaar.

Dansen met Dansschool Jolein

Dansschool Jolein heeft verschillende dansscholen in Haarlem en omstreken. Dansen is hun grote passie en vanaf één van hun locaties kun jij meedansen op de liedjes van Kinderen voor kinderen. Deze danstutorial duurt ongeveer 20 minuten en is leuk voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Kijken en meedoen met theater Zwuf

Mariëlle van theater Zwuf vertelt een kort verhaal over biggetje Basje. Ook zal zij samen met jullie zingen… ben je benieuwd naar het hele stuk? Volgend jaar komt Theater Zwuf naar het Florapark om het hele verhaal van Biggetje Basje te spelen. Dit stuk duurt ongeveer 5 minuten en is leuk voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Knutselen met Made by Melissa

Het grote symbool van Bevrijdingspop is het vrijheidsvuur. Melissa laat stap voor stap zien hoe jij zelf  een vrijheidsvuurtje knutselt. (Ouders: dit is volkomen veilig! ;-)) Leg van tevoren wel wat spulletjes klaar:

een schaar

een stift of potlood

lijm

gekleurd papier of karton in de kleuren wit, rood, oranje en geel op A4-formaat

wc rolletje

aluminiumfolie

Het knutselen duurt ongeveer 10 minuten en is leuk voor kinderen van 4 tot 12 jaar, kleine kinderen tot 6 jaar kunnen wel wat hulp gebruiken van papa of mama.

Presentatie

Dude Entertainment neemt de presentatie van het online Kinderfestival op zich.

KLIK OP DE BUTTON HIERONDER OM NAAR HET BEVRIJDINGSPOP KINDERFESTIVAL TE KIJKEN 

Kleurwedstrijd Bevrijdingspop kinderfestival

Ook kan je een te gek knutselpakket winnen als je meedoet met de kleurwedstrijd!! Speciaal voor het kinderfestival hebben we een kleurplaat laten maken. deze kun je downloaden als je er op drukt.

Als je hem ingekleurd hebt stuur hem dan voor 6 mei 2020 naar kinderfestival@bevrijdingspop.nl

DE KLEURWEDSTRIJD IS INMIDDELS VOORBIJ MAAR JE KUNT DE KLEURPLAAT NOG STEEDS DOWNLOADEN!!

open whatsapp
Hulp nodig?
hoi , Waar kunnen wij jou mee helpen? Stel je vraag gerust via whatsapp en wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.