op 25 oktober in de herfstvakantie gaf ik mijn eerste workshop bij Pannenkoekrestaurant de duinrand. Een mooie locatie aan de rand van de Waterleiding duinen vlakbij Zandvoort.
Ik was daar in september samen met mijn meiden om dennenappels te zoeken voor de herfstknutsels toen het idee ontstond om hier ook een workshop te gaan geven. Er is daar een prachtig bos, hertjes lopen daar los rond en als je geluk hebt kan je daar meerdere hertjes spotten en van dichtbij bekijken en de knutselmaterialen liggen daar voor het oprapen!! Pannenkoekrestaurant de duinrand is een gezellig knus restaurant met een mooi verwarmd buiten terras waar wij mochten gaan zitten met onze workshop.

het programma:

We verzamelen om 11.00 bij
Pannenkoekrestaurant de Duinrand in Zandvoort.

We gaan gezellig
wandelen in de Amsterdamse waterleidingduinen
opzoek naar mooie herfstmaterialen om mee te
knutselen, daarnaast doen we nog een leuke hersftspeurtocht en misschien komen we ook wel hertjes
of andere leuke bosdieren tegen.

Om 12.00 gaan we terug naar het
pannenkoekrestaurant om daar gezellig te
gaan knutselen met de gevonden materialen.

Tot slot eten we gezamenlijk een pannenkoek!!

Om 14.00 kunnen de kids weer opgehaald worden

Met 9 kinderen, 2 begeleiders, een vader en een klein zusje gingen we op pad het bos in! er was van alles te vinden in het bos en vooral het klimmen en klauteren langs de duinrand en omgevallen bomen was wel erg leuk voor de meesten, tussendoor gingen we ook opzoek naar alles wat je in de herfst kan vinden in het bos. Uiteindelijk kwamen we halverwege de weg ook 2 hertjes tegen waarvan we er eentje hebben we echt van heel dichtbij kunnen bekijken, dat was voor de kinderen wel heel gaaf. Het uur vloog voorbij en met vieze broeken kwamen we weer terug in pannenkoekrestaurant de Duinrand.

Terug in het pannenkoekrestaurant hebben onder het genot van een glas limonade besproken wat we allemaal gezien hadden tijdens onze tocht in het bos, alles wat we gezien hebben werd afgestreept op het speurtocht formulier.

Nu we weer opgeladen waren konden we beginnen met knutselen, de kinderen hadden dennenappels, eikels, takken,boomschors en bladeren gevonden om daar wat moois van te maken. er werd een uur lang geknutseld en de mooiste dingen werden gemaakt.

Van al die avontuur en creativiteit krijg je natuurlijk enorme trek en gelukkig kon je bij de Duinrand overheerlijke pannenkoeken eten! Dat was wel een cadeautje na al dat harde wandelen,spelen, klimmen en knutselen.

Drie uur lang werden de kids vermaakt en wat hebben ze genoten, toen we vroegen of ze het leuk hadden gehad zei een van de jongens zelfs ‘dit was de leukste dag uit mijn leven’ een groter compliment kun je van een kind niet krijgen. Na het eten was er zelfs nog even tijd om te spelen in de speeltuin en daarna werden de kinderen weer opgehaald door hun ouders. Alle kinderen gingen blij weer naar huis met hun mooie knutselwerkjes.

Ik heb echt genoten van deze leuke middag, ook de Duinrand vond het gezellig dat we er waren om te knutselen.
deze leuke workshop kan je vanaf nu ook boeken voor je kinderpartijtje, en dit kan het hele jaar door want elke seizoen pas ik het partijtje en de workshop aan het seizoen aan.

Ook komt hij in de kerstvakantie weer terug als workshop voor de kerstvakantie op 5 januari 2018, meer informatie komt volgende week

open whatsapp
Hulp nodig?
hoi , Waar kunnen wij jou mee helpen? Stel je vraag gerust via whatsapp en wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.