zoals ik in mijn vorige blog al vertelde ben ik thuis ook altijd bezig met leuke DIY projecten, ik ben altijd bezig om te kijken of ik van matrialen die we thuis hebben weer wat moois te maken. soms met een beetje hulp van mijn man want hij is de timmerman hier in huis. zo hebben we al onze oude schutting gebruikt voor een aantal projecten hier in huis en ook pallets zijn hier niet aan te slepen. hier mijn eerste DIY tip voor het bewaren van zelf gemaakte knutsels.

Je kent het waarschijnlijk wel, kinderen komen wekelijks trots met hun knutselwerkjes thuis uit school en voor je het weet ligt en hangt je hele woonkamer vol met allerlei knutselwerkjes.Ik ben gek op zelf gemaakte knutselwerkjes van mijn meiden maar er hing op een gegeven moment overal wat en dat werd al snel rommelig. Ik zocht een leuke manier om de knutsel op een plek te kunnen hangen, zodat we er dagelijks naar kunnen kijken. Zodra ze thuiskomen met een knutselwerkje bepalen ze zelf welke tekening vervangen gaat worden en zo hebben we elke keer wat leuks en word het regelmatig vernieuwd. Pinterest staat vol leuke ideeën om je knutselwerkjes te bewaren dus de keuze was lastig, Ik wilde low budget, liefst oude materialen opnieuw gebruiken en toen kwam ik op een leuk idee, Indy kreeg een groot bed en van het peuterbed bleef de lattenbodem over dus ik besloot deze te schilderen om een mooie kunstgalerij te maken. IKEA verkoopt deze lattenbodems nog steeds mocht je hem niet meer hebben liggen. Hij heet lattenbodem LURÖY, Hij heeft de afmetingen 70×160 en is gemaakt van berkenhout en kost maar 10 euro. Ik wilde wat koper toevoegen in ons interieur en had nog een koperen bus met spuitverf staan deze kon ik mooi gebruiken om hem te schilderen, je kunt hem natuurlijk in elke gewenste kleur schilderen, bij Action hebben ze al spuitverf vanaf 1,99 per spuitbus of flesjes home decoverf voor 1,99 per fles.

Benodigdheden

LURÖY peuterbedlattenbodem (of ander merk houten lattenbodem), spuitverf of gewone verf in de gewenste kleur,bevestigingshaakjes om hem op te hangen, eventueel leuke versiering om hem gezelliger aan te kleden.

werkwijze

1) begin met het spuiten of schilderen van de lattenbodem,ik heb de lattenbodem op tafel gelegd met kranten eronder, met spuitverf kun je dit het beste buiten doen,maar het weer werkt niet altijd mee hier in Nederland dus ik heb het binnen gedaan. Als je het binnen doet is het verstandig om zoveel mogelijk deuren en ramen open te zetten want spuitverf ruikt behoorlijk sterk en de verfdeeltjes dwarrelen je hele kamer door. de latten moeten aan de voor en zijkanten goed geverft worden en met sommige kleuren is een tweede of derde laag verf nodig voor een optimaal resultaat.

2)laat de lattenbodem goed drogen, het voordeel van spuitverf is dat het snel opdroogt

3) draai het bevestigingsmateriaal aan de bovenkant in de lattenbodem, ik koos voor twee verschillende schroefhaken: de ronde in de lattenbodem en de kromme in de muur

4) kleed de kunstgalerij leuk aan en hij is klaar voor gebruik. Ik gebruikte hiervoor een DIY slinger van Xenos 5,95 per doosje met verschillende letters waar je nog meer slingers mee kunt maken, en leuke bol lampjes van de Action voor 3,95 ¨per slinger. Je kunt natuurlijk ook een leuke slinger zelf laten maken door de kids.

Als ik iets wil maken voor in huis kijk ik altijd eerst op Pinterest of ik daar leuke ideeën tegen kom, of deze ideeën haalbaar zijn om zelf te maken en of ik de materialen in huis heb. ik kwam diverse ideeën tegen op Pinterest maar daar moest ik allemaal materialen voor kopen, nu had ik die lattenbodem en verf in huis waardoor het me bijna niks gekost heeft om de kunstgalerij te maken. Het enige wat ik gekocht heb is de spulletjes om hem te versieren. zo zie je maar dat je vaak wel spullen kan hergebruiken zonder dat het heel veel werk is.

Mijn inspiratie haalde ik uit deze pins op Pinterest:

wie weet heb ik jullie geinspireerd voor een opgeruimder huis, tot de volgende DIY blog, daarin leuke tips voor paasversiering die je kunt maken samen met je kids.

heel veel liefs Melissa

open whatsapp
Hulp nodig?
hoi , Waar kunnen wij jou mee helpen? Stel je vraag gerust via whatsapp en wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.