Onze meiden kregen vorig jaar voor sinterklaas en Fenna haar verjaardag een heleboel setjes van lego Friends. Een huis, een kapper, een supermarkt en een dierenkliniek. Echt super leuk maar dacht wel weer even waar gaan we dit nu weer opbergen? Allemaal losse huisjes en als je deze in een bak opbergt valt het weer uit elkaar dus ik ben opzoek gegaan naar een oplossing. Iets wat niet te veel kost en we zelf samen met de meiden konden maken, lang leve Pinterest voor de ideeën. Ik kwam dit idee tegen en vond het super handig, Indy haar bed is lekker hoog dus het past ook heel makkelijk en we kunnen het zelf maken want daar houden we zo van hier in huize Haas.

In de kerstvakantie zijn we samen met de meiden aan de slag gegaan, we bedachten samen hoe het er uit moest zien. Het dorp heet Heartlake, dus ik vond het wel leuk als het meer de vorm van een hart kreeg, de meiden wilden graag een strandje eraan en er moesten wegen komen. Er is nog genoeg ruimte voor meer uitbreiding van de LEGO. Mijn man kocht een grote plaat hout en daarop zijn we eerst met potlood gaan schetsen hoe het dorp moest komen. Daarna kochten we verf en kwasten bij de Action en gingen we aan de slag met schilderen.

Als eerste hebben het groene gedeelte geschilderd en daarna zijn we de andere kleuren gaan schilderen. De meiden vonden het geweldig om te doen en het was helemaal geweldig toen hij af was want toen konden ze er ook mee spelen. Na het drogen heeft mijn man de wieltjes eronder geschroefd en konden we de huisjes gaan neerzetten. We hebben er wel voor gekozen om de huisjes een vaste plek te geven dus we hebben ze met dubbelzijdig tape vast gezet aan de grondplaten.

Wat heb je nodig voor het maken voor de lego plank?

Een houten plank voor onder het bed, afmeting kan je zelf bepalen( onze is 100cmx150cm)

– 4 wieltjes die je met schroefjes kunt bevestigen

– Kleine schroefjes

– Acrylverf, wij gebruikten de kleuren lichtgroen, donker groen, grijs, zandkleur en blauw

– Kwasten

Nog meer leuke inspirerende zelfmaak ideeën voor het opruimen van lego kun je vinden op Pinterest,hieronder enkele voorbeelden die ik vond op pinterest.

Ik hoop dat jullie enthousiast zijn en ook lekker aan de knutsel gaan om van de friends lego een echt dorp te gaan maken! Veel knutselplezier!!

groetjes melissa

open whatsapp
Hulp nodig?
hoi , Waar kunnen wij jou mee helpen? Stel je vraag gerust via whatsapp en wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.