En dan is de laatste dag van 2017 alweer aangebroken, ik vind  het mooi om terug te blikken op een heel bijzonder jaar. Begin 2017 was Made by Melissa alleen nog een heel mooi concept die ik eind 2016 geschreven had. Al mijn plannen moest ik nog gaan uitwerken en kijk waar ik nu sta met mijn bedrijf, als ik terug kijk is het zo ongelofelijk hard gegaan allemaal, wat ben ik trots op wat ik bereikt heb dit jaar, eigenlijk is het zoveel dat ik het bijna niet kort en bondig kan beschrijven.

Vorig jaar rond dezelfde periode ging het helemaal niet zo lekker met mij doordat ik vastliep in mijn werk als verpleegkundige. Ik was in die periode ziek thuis van mijn werk en daarom heb ik de eerste twee maanden eerst aan mezelf besteed. Er moest het een en ander aan mezelf veranderen voordat ik iets van Made by Melissa kon maken. Ik moest mijn perfectionisme gaan loslaten en gaan bouwen aan mijn zelfvertrouwen. Ik volgde een online programma via een hele fijne coach, Astrid Davidson. Het was pittig en vooral confronterend maar het is zo nodig geweest. Tijdens dit proces begon mijn creativiteit weer te stromen, en kreeg ik vooral weer een hoop nieuwe energie om al mijn ideeen te gaan vorm geven.

In februari ben ik echt begonnen met de eerste stappen. Naast het opbouwen op mijn werk ging ik af en toe een paar uur aan de slag met mijn plannen voor Made by Melissa. De eerste stap was mijn website gaan bouwen want daar was steeds meer vraag naar. In wordpress bouwde ik mijn eigen website, daarin zette ik mijn hele aanbod aan partijtjes. Ook moesten er flyers komen want eind febuari stond ik op mijn eerste evenement. Mijn vrienden van Blast-Zone had twee open dagen op hun nieuwe locatie waar ik een knutsel activiteit heb neergezet en de kinderen geschminkt heb. Dit was ook het begin van de samenwerking tussen Blast-Zone en Made by Melissa.

Ik  kwam er voor mezelf achter dat ik niet gelukkig werd als ik bij de thuiszorg zou blijven werken. Er moest iets gebeuren om me nog beter te gaan voelen dus nog zonder zekerheid van een nieuwe baan nam ik eind april ontslag bij de thuiszorg en dit is het beste wat ik voor mezelf heb kunnen doen. Al meteen nadat ik mijn ontslag voelde ik dat ik de juiste keuze had gemaakt. Uiteindelijk 2 weken na mijn ontslag was ook alles rond bij mijn nieuwe baan in Huize Zocher waar ik voor 12 uur in de week weer aan de slag kon als verpleegkundige. Het was in uren en salaris een enorme stap terug maar dit is voor voor alles echt ontzettend goed geweest.

Voordat ik bij Huize zocher ging werken had ik 2 weken vrij, dat was maar goed ook want dan had ik alle tijd om mijn eerste grote evenement voorbereiden en persoonlijke cadeautjes te maken om te verkopen op mijn kraam. Op 25 juni stond ik op een markt in het Reinaldapark met een kraam vol met gepersonaliseerde cadeaus en een mini workshop sleutelhangers maken. Voor het eerst kwam ik in contact met een groter publiek waar ik kon laten zien wie ik was en wat ik deed. En dit hielp enorm, ik merkte in de periode hierna  dat steeds meer mensen mij vonden.

In de periode na de markt kreeg ik het vooral druk met de verkoop van de cadeaus wat ik nu merkte was dat mijn website hiervoor nog niet klaar was. Omdat ik hier niet erg in thuis was besloot ik  om hulp te vragen . Voor het ombouwen van mijn website kwam ik in contact met Brigitte Wijnbergen, zij ging voor mij aan de slag en In de tussentijd kon ik me bezig houden met de verkoop van zelfgemaakte meester en juffen cadeaus daarnaast werd ik steeds meer gevonden voor de partijtjes, de ninjagobox werd 2 keer verhuurd en in juli kwam ook de eerste aanvraag voor mijn eerste begeleide partijtje. Een mooie afsluiter zo vlak voor de zomervakantie.

Tijdens onze vakantie hebben we vooral even lekker genoten met het gezin op de boot en moest ik vast de laatste voorbereidingen treffen voor mijn eerste grote evenement Proefpark in het kenaupark in Haarlem 25 26 en 27 augustus stond ik 3 dagen lang met een knutselactiviteit op dit foodfestival. 280 kinderen hebben bij ons een mooie pollepel versierd. Dit was echt super tof, ik heb echt 3 volle dagen genoten van alle kinderen die bij ons aan tafel kwamen knutselen.

Op proefpark sprak ik een aantal enthousiaste mensen die graag een partijtje wilden van Made by Melissa en zo had ik in september 2 begeleide partijtjes op de planning staan, in de week na proefpark  kwam ik in contact met nog een foodfestival kinderentertainment zocht, zo stond ik een paar dagen na proefpark op 31 augustus op het heel Haarlem kookt festival, zij hadden op 17 september nog een evenement waarbij ze kinder entertainment konden gebruiken dus 2 weken later stond ik ook op het heel Mokum kookt festival in Amsterdam.

Op het Heel Haarlem kookt festival heb ik kinderen geschminkt en glitter tattoages gezet

Op het heel heel mokum kookt festival stond ik met een knutsel activiteit, kinderen konden gezellig komen knutselen.

Ook de partijtjes kwamen goed op gang na de zomervakantie. Op 15 september gaf ik mijn eerste pizzaparty en 20 september gaf ik mijn eerste begeleide prinsessenparty.
Mijn droom word steeds meer werkelijkheid en door al deze leuke dingen krijg ik alleen nog maar meer energie en leuke ideeën voor feestjes en workshops.

met 10 kinderen vierden wij de eerste pizzaparty, eerst knutselen en daarna pizzabakken als een echte pizzabakker

Voor het partijtje van Sara mocht de Prinsessenbox weer uit de kast gehaald worden, samen met haar vriendinnen was zij een middag lang een echte prinses.

Vlak voor onze vakantie was mijn webshop al af maar  ik moest nog steeds mijn producten er in zettten, door al deze leuke activiteiten had ik hiervoor geen tijd. In oktober heb ik hiervoor echt even tijd  voor vrij gemaakt en heb  alle oude en nieuwe feestjes en producten online gezet zodat mijn nieuwe webshop vanaf 28 oktober online kon komen. Ondertussen staan nog steeds niet al mijn producten online maar die komen in 2018 echt wel op mijn website.

Je zou bijna denken als je dit allemaal leest dat Made by Melissa een fulltime job is maar dat is helaas nog niet het geval, naast al deze leuke dingen begon ik in huize zocher ook steeds meer mijn draai te vinden en ook daar word inmiddels af en toe geknutseld en geschilderd met de bewoners. Op mijn lange dagdienst op zondag doe ik af en toe een leuke creatieve activiteit , herfst decoratie maken en schilderen. Ik werk daar nog steeds 12 uur per week en daaromheen plan ik alle activiteiten met Made by Melissa. De combinatie van loondienst met  met ondernemen blijft nog af en toe lastig maar met een fijnere werkplek is dit beter vol te houden. Ik blijf keihard werken dat ik ooit vol voor mijn passie kan gaan en ik weet dat ik hiervoor goed bezig ben!

Vanaf de oktober ging alles helemaal in een stroomversnelling. Ik kon het af en toe bijna zelf niet bijbenen, maar wat geniet ik van al deze activiteiten! 

19 oktober had ik mijn eerste workshop voor volwassenen, nog niet erg druk bezocht maar het was een super gezellige avond in het thema herfs

In de week daarna was het herfstvakantie en daar had ik ook 2 drukbezochte workshops, op 23 oktober maakten we halloweenlichtjes en 25 oktober had ik mijn eerste workshop bij pannenkoek restaurant de Duinrand. De workshop bij de duinrand was fantastisch, een leuke buitenactiviteit gecombineerd met een leuke knutsel workshop! Het was heerlijk om te doen met die kids. Deze workshop gaat iedere vakantie terug komen en ik ben zelfs van plan om hem als partijtje te laten terug komen maar dat staat nog op mijn to do lijstje.

De eerste workshop in de herfstvakantie was in de allard piersonstraat, we maakten Halloweenlichtjes. Ook hebben we pompoenen uitgehold en mooi gepimpt.

de workshop bij de duinrand was een groot succes, kids waren blij, restaurant de duinrand was super enthousiast en daarom was ik ook enorm blij

Begin november was ik een weekje vrij bij huize Zocher maar deze week stond vol met leuke activiteiten voor Made by Melissa. Ik mocht 2 november als Blogger naar de Creadoe in de jaarbeurs in Utrecht, De Creadoe is echt walhalla voor elke knutsel liefhebber en mijn naam stond gewoon in het programmaboekje, hoe tof is dat dan!! in mijn blog lees je hier alles over!

Begin oktober bedacht ik een nieuw feestje en de try out heb ik verlood in een winactie tijdens de kinderboeken week met het thema gruwelijk eng. De gelukkige winnares van gewonnen heksen partijtje had op 15 november echt een fantastische middag, het leukste partijtje ooit zei ze achteraf! mooier compliment kan je niet krijgen

Op 22 november hadden we een leuke workshop met knutselpiet, zij kwam helpen bij de workshop en nam leuke cadeautjes mee voor alle kinderen op de workshop. Volgend jaar komt knutselpiet terug, ook wil zij graag komen knutselen op kinderpartijtjes zodra ze in Nederland is.

1 december gaf ik mijn eerste Topmodelparty. De topmodel party was een groot succes, hiermee heb ik ook een leuk feestje voor meiden van 8 jaar en ouder.

Ik heb inmiddels 5 partyboxen, 6 themafeestjes en 13 knutselfeestjes. De Ninjago box is erg populair want deze gaat regelmatig door het land, hij is bijvoorbeeld al 2 keer in Rotterdam geweest dit jaar en een keer in Utrecht. En in Januari mag hij weer per post weg.

13 december was het eerste feestje in een eigen ruimte bij Blast-Zone. Eerder gaf ik de workshops in de algemene ruimte. de ruimte zit achter in het pand en is een mooie (tijdelijke)  plek voor mijn workshops en feestjes.

Op 14 december was mijn tweede workshop voor volwassenen, weer een ploegje maar een heel gezellige en creatieve avond. vanaf februari 2018 ga ik weer nieuwe workshops plannen voor volwassenen.

Vooral de foamklei partijtjes zijn erg populair, ik had in december 3 feestjes met foam klei, er gaan nog een aantal foamklei feestjes bijkomen in 2018, hierover binnenkort meer!!

Ik kan 2017 afsluiten met een zeer voldaan gevoel, ik ben trots op wat ik dit jaar heb mogen bereiken en 2018 word ook voor Made by Melissa een fantastisch jaar want er zijn nog genoeg ideeën en plannen.
De eerste partijtjes voor 2018 zijn inmiddels gereserveerd. En vanaf januari ga ik samenwerken met Speeltuin de Papegaai ,en kan je daar ook je Made by Melissa partijtje vieren en het eerste partijtje daar staat ook alvast in mijn agenda.

Mijn succes van afgelopen jaar heb ik te danken aan een aantal mensen en deze mensen zet ik graag nog even in het zonnetje. Dankzij hen was ik dit jaar niet zo ver gekomen waar ik nu sta.

Astrid Davidson bedankt dat jij mij de juiste keuzes hebt leren maken. Dankzij jouwe programma heb ik een aantal goede keuzes durven maken en is mijn zelfvertrouwen weer enorm gegroeit en daar ben ik haar ontzettend dankbaar voor!

Paul en Eddie Engels van Blast-Zone bedankt voor de goede samenwerking, bedankt dat ik mijn eigen plekje mocht creëren in jullie fantastische bedrijf! Hopelijk kunnen we in 2018 onze ideeen die we nog hebben liggen gaan vormgeven!

Brigitte Wijnbergen Bedankt dat jij mijn website zo mooi en gebruiksvriendelijk hebt gemaakt, mede dankzij deze nieuwe website is Made by Melissa de laatste 2 maanden erg gegroeit

Lieve vrijwilligers dank jullie wel voor jullie steun bij een aantal activiteiten. Mede dankzij jullie hebben we een aantal mooie activiteiten neergezet.

Mijn lieve man Lars, die mij zo gesteund heeft in mijn keuzes, we hebben toch wat moeten laten om deze stap te kunnen zetten, vooral bedankt dat je mij af en toe even afremt op momenten dat ik te veel hooi op mijn vork neem en mij oppept op momenten dat mijn onzekerheid weer om de hoek komt kijken. Zonder jou kan ik dit echt niet doen!!

En als laatste natuurlijk mezelf, ik heb keihard gewerkt en ben super trots op mezelf en dat mag ik ook wel eens wat vaker tegen mezelf zeggen, heb ik meteen een goed voornemen voor 2018!!

Via deze weg wil ik jullie allemaal een knallend uiteinde en en een fantastisch 2018 toewensen!!

open whatsapp
Hulp nodig?
hoi , Waar kunnen wij jou mee helpen? Stel je vraag gerust via whatsapp en wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.