e hebben de afgelopen 2 jaar heel wat teleurgestelde kinderen gezien. Jarig zijn in Corona tijd is niet leuk. Niet kunnen trakteren, geen visite en het kinderfeestje moet vooruit geschoven worden

Toch is het geven van een kinderfeestje thuis deze lockdown nog steeds mogelijk. 

Maar hoe organiseer je nu een veilig kinderfeestje?

Hieronder zijn Basisregels ter voorkoming van verspreiding van het Coronavirus,

deze zijn iedereen wel bekend maar ik herhaal ze nog even een keer.

  • Was vaak de handen.
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om de neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
  • Schud geen handen.
  • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen, deze regel geld niet voor de kinderen tot 12 jaar
  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius. Voor kinderen tot 12 jaar gelden deze regels niet maar is er iemand binnen het gezin ziek thuis met deze klachten en is er nog niet met een test bewezen dat het om Corona gaat moet het hele gezin thuis blijven.

Hoe kun je tijdens het kinderfeestje het beste omgaan met deze basisregels:

 

Nodig alleen bestaande contacten van je zoon of dochter uit:

Je kunt het best kinderen uitnodigingen die je al kind dagelijks al ziet. Dit zouden de vriendjes en vriendinnetjes uit de klas kunnen zijn of kindjes waarmee je kind na school altijd buiten speelt of de vriendjes van de sportclub.

Probeer het contact met volwassen zoveel mogelijk te minimaliseren.

Bedenk dus voor het feestje al hoe je de kinderen laat binnen komen. Spreek met ouders af dat zij niet mee naar binnen gaan maar al afscheid nemen bij de voordeur. Het is handig om een app groep met de ouders van de uitgenodigde kinderen te maken zodat je ouders vooraf op de hoogte kan houden van alle afspraken omtrent halen en brengen. Een kinderfeestje kan nog wel eens uitlopen, het zou dan niet handig zijn als ouders met elkaar bij jou op de stoep samen moeten wachten als je een groepsapp hebt kun je de ouders op de hoogte brengen van de verwachtte eindtijd van het feestje. Je kunt er ook voor kiezen om de kinderen uit school mee te nemen en de kinderen na het feestje zelf thuis te brengen dan minimaliseer je het contact helemaal.

Vraag vooraf aan ouders of er klachten zijn binnen het gezin.

Wees direct duidelijk naar ouders van de uitgenodigde kinderen en maak de volgende afspraken; Laat ze de kinderen thuis houden als iemand in het gezin klachten heeft passend bij het Coronavirus en nog geen test heeft gedaan. Is er wel een test gedaan en deze is negatief kunnen de kinderen wel gewoon komen. Zo weten de ouders van de andere kinderen ook dat je er serieus mee omgaat. Dit geeft in een onzeker tijd vertrouwen. Voorafgaand aan het feestje zal ik jullie ook contacten of er mogelijke klachten aanwezig zijn en uiteraard blijf ik zelf ook thuis bij klachten.

Hygiëne is natuurlijk een van de belangrijkste zaken

Bij het bestrijden van Corona. Toch vinden zeker jonge kinderen het vaak lastig te onthouden om vaak de handen te wassen. Help de kinderen onthouden na het wc bezoek of na een activiteit buiten om weer opnieuw handen te wassen. Ben je dus samen naar buiten geweest voor een speurtocht? Dan is het eerste dat iedereen gaat doen, handen wassen. Tijdens de begeleide feestjes zullen we de hygiëne extra serieus nemen en meerdere momenten inlassen om de handen te wassen met de kinderen. Zo nodig passen we bepaalde activiteiten aan om zo hygiënisch mogelijk te werk te gaan.

Zorg voor voldoende papieren zakdoekjes.

Kinderen en loopneuzen zijn eigenlijk van alle tijden en kinderen met een snotneus mogen gewoon naar het feestje komen maar nu wil je natuurlijk geen enkel risico nemen. Neus snuiten betekent dus steeds een nieuw zakdoekje gebruiken. Wij nemen deze sowieso voldoende snoetenpoetsers mee.

Maximale groepsgrootte

Inplaats van meer volwassenen voor de begeleiding van een kinderfeestje, kiezen we er nu voor om de groep kinderen  kleiner te houden. Dan wordt het voor jou wellicht wat overzichtelijker en eerlijk is eerlijk; vaak is een wat kleinere groep ook voor de jarige fijner, er is minder kans op ruzie en ieder kind krijgt de aandacht die het verdient.

 

Om voorlopig rekening mee te houden als je een begeleid kinderfeestje bij ons reserveert:

Een kinderfeestje kan  alleen gevierd worden  bij jullie thuis.

Wij geven bij binnenkomst en vertrek geen hand, uiteraard zijn alle creatieve manier van begroetingen wel mogelijk zolang er geen direct contact is.

Afstand houden naar de kinderen hoeft niet, ook de kinderen hoeven onderling geen afstand te houden. Wel moeten we afstand houden van de aanwezige ouders. 

Voorlopig mogen er maximaal 12 kinderen aanwezig zijn op het kinderfeestje,  is de ruimte bij jullie thuis beperkt dan liever minder kinderen uitnodigen op het feestje.

Bij het feestje kunnen Maximaal 2 volwassenen (alleen eigen ouders) aanwezig zijn.

Als er iemand uit jullie eigen gezin deze klachten heeft op de geplande datum, zal het feestje niet door kunnen gaan.

bij aanwezige klachten geld het  natuurlijk ook van mijn kant. Als een van mijn gezinsleden of als ik zelf last heeft van symptomen en ik heb geen directe vervanging dan zal het feestje ook niet door kunnen gaan op de geplande datum. Wij zijn dan wel flexibel om weer opnieuw een andere datum te plannen of om te kijken naar een andere oplossing.

Gebruik van mondkapjes:
Zolang het gebruik van mondkapjes thuis niet verplicht is  zullen wij tijdens de workshop geen mondkapje gebruiken en proberen  goed op de afstand te letten tussen volwassen personen. Wil je liever wel dat wij een mondkapje gebruiken kun je dit aangeven tijdens de reservering van je activiteit want dan zullen tijdens de activiteit wel gebruik maken van een mondkapje.

Wij denken dat het op deze manier heel goed mogelijk is om veilig  een themafeestje of knutselfeestje te kunnen vieren.

Ook staan alle partyboxen en knutselboxen voor jullie klaar om jullie te helpen om er een onvergetelijk feestje van te maken.

Creatieve groetjes

Melissa Haas-Keizer

 

 

 

 

open whatsapp
Hulp nodig?
hoi , Waar kunnen wij jou mee helpen? Stel je vraag gerust via whatsapp en wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.