We hebben de afgelopen tijd heel wat teleurgestelde kinderen gezien. Jarig zijn in Corona tijd is niet leuk. Niet kunnen trakteren, geen visite en het kinderfeestje moet vooruit geschoven worden

Toch is het geven van een kinderfeestje nu voorzichtig weer mogelijk. Vanaf 11 mei kunnen we weer kinderfeestjes thuis vieren. Daarom kunnen wij naar jullie toe  voor het kinderfeestje, wanneer de feestjes weer mogelijk zijn op de Oudeweg moeten we nog gaan bekijken en dat zal in de loop van de tijd duidelijk worden.

Maar hoe organiseer je nu een veilig kinderfeestje?

Hieronder zijn Basisregels ter voorkoming van verspreiding van het Coronavirus,

deze zijn iedereen wel bekend maar ik herhaal ze nog even een keer.

  • Was vaak de handen.
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om de neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
  • Schud geen handen.
  • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen, deze regel geld niet voor de kinderen onder elkaar maar wel voor de kinderen naar volwassenen.
  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius.
  • Heeft iemand uit het gezin koorts en/of benauwdheid? Dan blijven ook huisgenoten thuis. Als er 24 uur lang geen klachten meer zijn, mag je weer naar buiten.

Hoe kun je tijdens het kinderfeestje het beste omgaan met deze basisregels:

Nodig alleen bestaande contacten van je zoon of dochter uit:

Je kunt het best kinderen uitnodigingen die je al kind dagelijks al ziet. Dit zouden de vriendjes en vriendinnetjes uit de klas kunnen zijn of kindjes waarmee je kind na school altijd buiten speelt of de vriendjes van de sportclub.

Probeer het contact met volwassen zoveel mogelijk te minimaliseren.

Bedenk dus voor het feestje al hoe je de kinderen laat binnen komen. Spreek met ouders af dat zij niet mee naar binnen gaan maar al afscheid nemen bij de voordeur. Het is handig om een app groep met de ouders van de uitgenodigde kinderen te maken zodat je ouders vooraf op de hoogte kan houden van alle afspraken omtrent halen en brengen. Een kinderfeestje kan nog wel eens uitlopen, het zou dan niet handig zijn als ouders met elkaar bij jou op de stoep samen moeten wachten als je een groepsapp hebt kun je de ouders op de hoogte brengen van de verwachtte eindtijd van het feestje.

Vraag vooraf aan ouders of de kinderen verkouden zijn.

Wees direct duidelijk naar ouders van de uitgenodigde kinderen en maak de volgende afspraken; Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius liever niet komen, Ook als iemand uit het gezin deze klachten heeft moeten de kinderen thuis blijven. Zo weten de ouders van de andere kinderen ook dat je er serieus mee omgaat. Dit geeft in een onzeker tijd vertrouwen. Voorafgaand aan het feestje zal ik jullie ook contacten of er mogelijke klachten aanwezig zijn en uiteraard blijf ik zelf ook thuis bij klachten.

Hygiëne is natuurlijk een van de belangrijkste zaken

Bij het bestrijden van Corona. Toch vinden zeker jonge kinderen het vaak lastig te onthouden om vaak de handen te wassen. Help de kinderen onthouden na het wc bezoek of na een activiteit buiten om weer opnieuw handen te wassen. Ben je dus samen naar buiten geweest voor een speurtocht? Dan is het eerste dat iedereen gaat doen, handen wassen. Tijdens de begeleide feestjes zullen we de hygiëne extra serieus nemen en meerdere momenten inlassen om de handen te wassen met de kinderen.

Zorg voor voldoende papieren zakdoekjes.

Kinderen en loopneuzen zijn eigenlijk van alle tijden maar nu wil je natuurlijk geen enkel risico nemen. Neus snuiten betekent dus steeds een nieuw zakdoekje gebruiken. Wij nemen deze sowieso voldoende papieren handdoekjes en  snoetenpoetsers mee.

Houd zoveel mogelijk afstand van de kinderen

Dat is natuurlijk lastig want je zult zo af en toe wel eens iemand moeten helpen met het strikken van de veters of begeleiden bij een spelletje of het knutselen maar je kunt het risico natuurlijk wel zoveel mogelijk beperken. In plaats van meer volwassenen, kiezen we er nu voor om de groep kinderen  kleiner te houden. Dan wordt het voor jou wellicht wat overzichtelijker en eerlijk is eerlijk; vaak is een wat kleinere groep ook voor de jarige fijner, er is minder kans op ruzie en ieder krijgt de aandacht die het verdient.

Om voorlopig rekening mee te houden als je een begeleid kinderfeestje bij ons reserveert:

Wij geven  voorlopig alleen kinderfeestjes thuis, als het droog is en de temperatuur is buiten aangenaam geven wij het feestje het liefst in de achtertuin. Dit is natuurlijk niet altijd mogelijk dus denk er wel aan dat we ook bij slecht weer moeten uitwijken naar binnen.

Wij geven bij binnenkomst en vertrek geen hand, uiteraard zijn alle creatieve manier van begroetingen wel mogelijk zolang er geen direct contact is. 

wij proberen zoveel mogelijk 1.5 meter afstand te houden van alle kinderen en zullen daarop zonodig bepaalde activteiten aanpassen als dat nodig is. 

Wij hebben wel genoeg ruimte nodig om 1.5 meter afstand te bewaren richting de kinderen,

Voorlopig mogen er maximaal 10 kinderen aanwezig zijn op het kinderfeestje,  is de ruimte bij jullie thuis beperkt of kunnen we niet uitwijken naar de tuin dan liever minder kinderen uitnodigen op het feestje.

Bij het feestje kunnen Maximaal 2 volwassenen (alleen eigen ouders) aanwezig zijn.

Kinderen die verkoudheidsklachten of andere symptomen hebben mogen niet op het feestje komen.

Als er iemand uit jullie eigen gezin deze klachten heeft op de geplande datum, zal ook het feestje niet door kunnen gaan.

bij aanwezige klachten geld het  natuurlijk ook van mijn kant. Als een van mijn gezinsleden of als ik zelf last heeft van symptomen en ik heb geen directe vervanging dan zal het feestje ook niet door kunnen gaan op de geplande datum. Wij zijn dan wel flexibel om weer opnieuw een andere datum te plannen,

Na 1 juni zullen we bepalen of het mogelijk is om weer feestjes op de Oudeweg  147 te kunnen geven met kleine groepjes kinderen 

Wij kijken er enorm naar uit om weer aan de slag te gaan en weer bij jullie thuis langs te komen voor een themafeestje of knutselfeestje.

Ook staan alle partyboxen en knutselboxen voor jullie klaar om jullie te helpen om er een onvergetelijk feestje van te maken.

Creatieve groetjes

Melissa Haas-Keizer

 

 

 

 

open whatsapp
Hulp nodig?
hoi , Waar kunnen wij jou mee helpen? Stel je vraag gerust via whatsapp en wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.