op 22 november was er weer een Made by Melissa knutsel workshop voor kinderen van 4 tm 12 jaar.  Omdat sinterklaas in het land was hadden we uiteraard een workshop in het thema Sinterklaas.  Een paar weken geleden dacht ik bij mezelf,  zou knutselpiet het misschien leuk vinden om te komen knutselen? ik zocht contact met knutselpiet en  Ja hoor dat vond zij wel een heel leuk idee dus zij kwam naar de knutsel workshop bij Blast-Zone!

Tijdens de workshop maakten we pietjes en sinterklaasjes van pollepels en sint piet of ameriko medailles, iedereen had keuze wat zij wilden knutselen. Om 15.00 was knutselpiet nog niet aanwezig, beetje gek want ze had er al moeten zijn maar ze was verdwaald,  maar dankzij de zingende kinderen kon zij onze locatie toch vinden. De meiden zongen zo hard  sinterklaasliedjes daar kon knutselpiet niet omheen! Uiteraard kwam zij niet zonder cadeautjes, de Dames kregen allemaal hun eigen mini pietenmutsje met naam erop! Ook wel handig voor knutselpiet want zo kon zij de namen van de meiden goed onthouden.

Na het uitpakken van de cadeaus werd er weer gezellig verder geknutseld, knutselpiet maakte ook haar eigen pollepel piet en hielp ondertussen de meiden met hun creaties. De meiden waren allemaal dol op paarden dus Ameriko werd veel geknutseld, maar ook de pollepel piet was populair! Er werd gezellig gekletst met knutselpiet over van alles en nog wat. De meiden hadden zoveel vragen voor knutselpiet: Ben jij verliefd? Wat voor knutsels heb je allemaal gemaakt? Hoe was het in de storm onderweg naar Nederland? Moet jij nou ook ‘s nachts de daken op? Kom je onze dakpannen versieren? 

hoe maak je nou zo´n mooie sinterklaas of zwarte piet van een pollepel?

benodigdheden:

 • lijm
 • schaar
 • een pollepel
 • gekneurd knutselfoam of papier
 • gekleurde wol voor de haren van piet, wattenschijfjes voor de haren van de sint
 • wiebeloogjes
 • gekleurde pijpenraggers
 • kleurde mini pompons
 • bruine of zwarte waterverf voor piet
 • crêpe papier
 • gekleurde veertjes

zwarte piet

Begin met het schilderen van de pollepel met bruine waterverf, als deze klaar is kan deze drogen terwijl jij derrest van de aankleding maakt. knip een pietenmuts en zijn truitje uit het gekleurde foam, ook de oren en oorbellen kan je vast uitknippen. Zijn haren maak je van een klein plukje wol, hier kan je een propje van maken en vastlijmen op de pollepel, zijn kraagje zou je van crêpe papier kunnen maken maar kan je uiteraard ook van witte foam knippen. als pietje droog is kan je alles gaan vastlijmen een veertje op zijn muts en een pompon als neus en klaar is je pietje

Sinterklaas

begin met het knippen van de foam voor de mijter, rode en gele foam kan je daar voor gebruiken. plak daarna eerst de haren en de baard van sinterklaas op de pollepel en plak de mijter op het hoofd van de sint. Daarna de wiebel oogjes en de pompon en het mondje van een klein stukje pijpenragger opplakken. dan is het gezichtje van sinterklaas klaas. knip een stuk witte crêpepapier half rond af voor de jurk en bind deze vast met een stukje wol een de steel van de pollepel en knip daarna van rode crepepapier een half rondje voor zijn cape en ook deze kan je bevestigen met een stuk wol eromheen. de armen maak je van een pijpenragger en ook de staf kan je hiermee maken.

Uiteraard nam knutselpiet ook nog uitgebreid de tijd om op de foto te gaan samen met de meiden en hun zelfgemaakte knutsels. 

Na anderhalf uur knutselen, gek doen en foto’s maken met de meiden was het voor knutselpiet tijd om verder te gaan! Zij vond het zo gezellig bij Made by Melissa en zij heeft beloofd om volgend jaar terug te komen! ze zou het zelfs leuk vinden om volgend jaar ook op de kinderpartijtjes te gaan knutselen!!

Is jou kind begin december jarig en gek op knutselen? dan wil knutselpiet wellicht wel langs komen!!

open whatsapp
Hulp nodig?
hoi , Waar kunnen wij jou mee helpen? Stel je vraag gerust via whatsapp en wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.