Ben je deze week nog opzoek naar een creatief dagje uit? Dan is de KreaDoe wat voor jou!

Kreadoe is echt een paradijs voor alle knutsel liefhebbers.
Voor Iedere creatieve hobby kun je wel terecht op deze beurs, ik heb echt van alles voorbij zien komen: breien en haken, schilderen, sieraden maken, handletteren, de nieuwe trends voor snijplotters.

Wat het leuk is dat je op overal workshops kan volgen. Voor mij was het wel leuk om een keer een dagje in de keuken van een ander te kijken, inspiratie opdoen voor de workshops van 2018 voor zowel kinderen als volwassenen.

De keuze van workshops was echt enorm,dus het was voor mij nog moeilijk om daar een goede keuze in te maken. Ik besloot om 2 workshops te volgen vandaag en daarbij koos ik voor een workshop met een techniek waar ik helemaal niet bekend mee was en voor een workshop waarbij ik juist in de verdieping kon gaan. Gewoon eens kijken hoe een ander workshops geeft en nieuwe technieken bij leren.

Slagletter sieraden maken 

Ik had wel eens met slagletters gemaakte sieraden voorbij zien komen maar ik had geen idee hoe het werkte, dit maakte mij erg nieuwsgierig naar deze workshop.Met de slaglettertechniek kun je mooie metalen sieraden maken, ook kan deze techniek  gebruikt worden op leer heb ik mij tijdens de workshop laten vertellen.
Bij deze workshop had ik keuze uit verschillende sieraden, ik koos voor een armband. ik kreeg een pakketje met een instructieboekje,  een oefenplaatje en een armbandstrip. Ik begon met het lezen van de instructies en al snel ging ik aan de slag op mijn oefenplaatje, ik kan je vertellen het is niet makkelijk om de letters mooi recht
op het plaatje te krijgen maar voor een eerste keer vond ik het niet slecht gaan. Je moet even goed in de gaten krijgen hoe hard je op het plaatje moet slaan, Je mag namelijk niet te hard slaan want dan verbuigd je hele plaatje maar je moet ook weer niet te zacht slaan want dan zijn de letters niet goed zichtbaar. Maar oefening baart kunst en dat is met alle soorten creatieve hobby’s en bezigheden.

Slagletter armband maken in het kort:

  • Plak het plaatje goed vast op je metalen werkblok met tape
  • Gebruik je taperand om te bepalen op welke hoogte de letters komen
  • Dan het midden bepalen en vanuit het midden letter voor letter in de armband slaan eerst naar rechts dan naar links,
  • Daarna haal je het plaatje los en ga je de armband buigen,

De slaglettertechniek is absoluut niet makkelijk en vergt veel oefening. maar erg leuk om een keer te mogen proberen.
Ik had mijn letters er niet allemaal recht ingeslagen maar ‘niet perfect is ook goed’ het is handwerk!

Lijkt de slagletter techniek jou wat dan kan ik je zeker aanraden om deze workshop te volgen. Ook kan je alle benodigdheden kopen op de beurs. kijk voor meer informatie over deze techniek op http://www.slagletterplaatjes.nl

Macrame hangers maken nieuwe style 

Afgelopen zomer maakte ik voor het eerst Macrame hangers tijdens de vakantie, tot nu toe deed ik alleen de ‘simpele’ knopen dus ik was met name heel erg benieuwd naar een nieuwe knooptechnieken. Macramé is een handwerktechniek waarbij je verschillende draden samen knoopt. Door van draden te wisselen en verschillende knopen te gebruiken kun je verschillende patronen maken. Tijdens de workshop maakte ik een plantenhanger

Macrame plantenhanger knopen in het kort:

  • Eerst knip je 8 gelijke draden en maak je een bundel van deze 8 stroken,
  • dan doe je er een grote knoop in en met de volgende stap ga je verder knopen:je maakt 4 bundels van 2 draden en deze knoop je na 2,5 cm aan elkaar vast, deze stap blijf je herhalen totdat de plantenpot er volledig in past.
  • Daarna ga je de bovenkant knopen, daarvoor kan je verschillende knooptechnieken gebruiken,bijvoorbeeld de weitasknoop, festonknoop of rommelknoop.Ik leerde een van deze knooptechnieken welke ik nu ook kan gebruiken, ook zou je de plantenhanger nog kunnen afwerken met kralen.

Omdat ik dit zelf erg leuk vind om te doen kocht ik het boek ‘Macreme nieuwe style’ van Colors of life zodat ik me nog meer kan verdiepen in deze techniek. In haar boek staat stap voor stap uitgelegd met duidelijke foto’s hoe je een deze mooie makrame creaties maakt. Er staat zoveel moois in: hanging baskets, kerstballen, wanddecoratie en verschillende soorten plantenhangers, deze had zij ook op de stand hangen.Te mooi allemaal!

Vind je het leuk om deze techniek te leren op de KreaDoe? dan is deze workshop een absolute aanrader. Kom je niet op de Kreadoe en wil je het toch leren? neem eens een kijkje op www.coloursoflife.nl Stefanie geeft ook workshops in oude ambachtstechnieken en handwerken en ook kan je daar haar boek bestellen.

houd ook de workshopagenda van Made by Melissa in de gaten want ook zou de workshop macrame plantenhanger knopen nog wel eens een keer voorbij kunnen komen in 2018

inspiratie

Na de workshops was het tijd voor inspiratie! Heel veel inspiratie en ideeen voor de workshops en kinderpartijtjes van 2018.

Foam Clay en Silk Clay

IHOBBY stond met een grote stand met foam Clay, foam Clay is een aan de lucht drogende klei van gel, lijm en kleine styropor balletjes waar je van alles mee kunt boetseren. Ik heb al diverse workshops met foam Clay gegeven voor kinderen van tot 12 jaar oud maar vandaag zag ik nog meer leuke creaties voorbij komen.

Wist je dat foam Clay ook leuk is voor volwassenen?

IHOBBY had mooie creaties gemaakt met mozaiekstenen, ik wist al dat je Foam Clay goed kon combineren met mozaieksteentjes maar dit is wel heel mooi!

Ook hadden zij Silk Clay: een aan de lucht drogende zelfklevende klei met rubberachtige structuur. Je kunt hier op een normale maniet mee kleinen maar je kunt dit ook weer leuk gebruiken in combinatie met de Foam Clay. Ik wist van het bestaan maar heb daar zelf nooit wat mee gedaan, de combinatie met Foam Clay super leuk!

Ben je nieuwsgierig geworden? op de de website van IHOBBY vind je verschillende sets met foamcay, ook geef ik op 20 december weer een workshop voor kinderen van 4 tm 12 jaar met foamklei klik hier voor meer info

Shadowpainting

Vlak voor ik naar huis ging kwam ik nog terecht op de stand van shadow painting, In Shadowpainting® kun je de technieken zijdeschilderen, batik en aquarel herkennen. Door deze drie technieken te combineren is er een eenvoudige tekentechniek ontstaan waarmee ook mensen zonder bijzonder tekentalent mooie dingen kunnen maken. Het is een verf op waterbasis maar door de samenstelling van de verf kan je ook meer schaduwen aanbrengen. En wat heel leuk is Shadowpainting® is niet gebonden aan een leeftijd: alle leeftijden kunnen hiermee werken. Dus het zou voor kinderen en voor volwassenen een leuke workshop kunnen zijn.

Met al deze inspiratie heb ik nog maar een klein deel benoemd van wat je op de KreaDoe kunt vinden, je moet eigenlijk zelf komen kijken. Voor mij was 1 dag op de KreaDoe niet genoeg om echt alles goed te kunnen zien dus ik ga deze week nog een tweede keer om rond te kijken.

Wil jij nou ook heel graag naar de KreaDoe deze week? meer informatie over openingstijden, workshops en ticketverkoop klik hier

open whatsapp
Hulp nodig?
hoi , Waar kunnen wij jou mee helpen? Stel je vraag gerust via whatsapp en wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.