De kinderen hebben nu eindelijk grote vakantie, dat betekend dat de kinderen 6 weken thuis zijn! Veel van ons gaan er in de grote vakantie lekker een paar weken tussenuit, naar de camping, in een huisje of misschien wel naar het buitenland. Wij zitten zomers vaak op onze boot. Afgelopen weken zijn pittig druk geweest in huize Haas, onze boot moest groot onderhoud ondergaan dus mijn man was veel van huis om onze boot op te knappen. Het is natuurlijk super handig dat hij dit allemaal zelf kan maar het is een hele tijdsinvestering om dit ook binnen een bepaalde tijd af te hebben. Mijn man maakte hiervoor lange dagen, hij heeft bergen werk verzet maar het resultaat is echt fantastisch.

Wij hebben op de boot alleen maar 12 volt stroom dus kunnen daar geen televisie kijken en niet achter de computer. Dit kan af en toe zo heerlijk zijn dus wij missen dit ook absoluut niet als we daar zijn. Ook de kinderen vermaken zich prima zonder televisie. Met mooi weer kunnen de kinderen zichzelf uitstekend vermaken. De Vinkeveense plassen bestaat uit heel veel kleinere turfeilanden, wij huren ook zo´n eiland waar wij kunnen verblijven met de boot. We hebben op dit eiland een partytent, een kleine schuur met onze spullen en we slapen in onze boot. De kinderen vermaken zich daar de hele dag met zwemmen, drijven op de surfplank, glijden van de glijbaan, heksensoepje maken in grote emmers water en af en toe varen we een dagje naar het grote recreatie eiland waar ze dan weer met andere kinderen kunnen spelen, dit eiland noemen de meiden speeltuineiland.

Dit is ons eiland op de Vinkeveense plassen, we slapen op de boot en leven overdag voornamelijk onder de partytent.

Bij slecht weer kunnen we op de Vinkeveense plassen niet terugvallen op een entertainment team zoals je op campings hebt, waar de kinderen worden vermaakt, dit moeten we zelf doen. Ik heb dan ook altijd een grote voorraad knutselspullen mee zodat we ook met slechter weer wat leuks te doen hebben. Vaak gaan we dan aan tafel zitten in de boot of onder de partytent en knutselen we er op los.

Ik geef je een aantal leuke knutseltips op een rij die leuk zijn om samen met je kind te doen tijdens de vakantie, deze knutseltips zijn ook leuk voor op de camping, vakantiehuisje of thuis.

Vakantievlag maken

Dit is bij ons inmiddels al 3 jaar een soort traditie geworden, we beginnen de vakantie met het maken van een nieuwe vlag voor op de boot. Sinds Indy een beetje begon te tekenen zijn we hier mee begonnen en het was zo leuk dat we dit nu jaarlijks doen en ze worden ieder jaar mooier. Meestal op een van de eerste dagen doen wij dit, als we een eind gaan varen is dit leuk voor onderweg, blijven we op de Vinkeveense plassen doen we dit op dag 1 of 2 van de vakantie. Je hoeft voor deze activiteit geen boot te hebben want je kan natuurlijk ook een mooie vlag maken voor aan je caravan of tent of voor in je bungalowhuisje.

Benodigdheden:
– Vlag, (wij kopen altijd kant en klare bootvlaggetjes maar je kan hiervoor ook een oude kussensloop stuk knippen),
– textielstiften,
– touw.

Laat de kinderen met hun eigen fantasie een leuke tekening maken met behulp van de textielstiften. Met behulp van touw kan je deze bevestigen op de boot, tent of caravan.

In 2014 maakten we een tocht naar de Veluwse randmeren, toen konden de dames de vlag maken tijdens de heenweg, Indy was net 3 jaar en Fenna was 1,5. we maakten een omtrek van hun handjes en daaromheen wat slingertjes en stippeltjes. ook Fenna heeft haar bijdrage geleverd aan deze vlag

2015 bleven we op de Vinkeveense plassen, Indy tekende de poppetjes en Fenna hiep met inkleuren en maakte het kleine vlaggetjes .

In 2016 bleven we ook op de Vinkeveense plassen, de vlaggen werden steeds meer een echte samenwerking van beide dames. Ik hoef steeds minder te doen om ze te helpen.

Waxinelichthouders maken van lege potjes

Wij eten tijdens de vakantie toch wel regelmatiger groente uit potjes, dit is langer vers te houden dan verse groenten. Lege potjes zijn altijd leuk om mee te knutselen. Deze leuke waxinelichtjes houders zijn erg gezellig op tafel met bijvoorbeeld antimuggenkaarsjes er in!

Benodigdheden

– lege potjes
– vliegerpapier
– kinderlijm, (glitterlijm kan ook leuk zijn voor de afwerking
– touw of ijzerdraad (voor bloemschikken)
– (strijk)kralen

Etiket van het potje verwijderen door hem te laten weken in warm water, hierna kan je de etiket er gemakkelijk aftrekken. Laat de kinderen allemaal leuke figuurtjes knippen van de vliegerpapier en dan opplakken op het potje. Smeer op het potje ruim lijm en plak destukjes vliegerpapier hier op vast. Je kunt ook glitterlijm gebruiken om hem af te smeren, dit geeft een leuk effect aan het potje. Hierna laat je het potje goed drogen. Ondertussen kan je met strijkkralen een hengsel rijgen. Dit kan op een stuk ijzerdraad als je deze hebt of een stuk touw, met ijzerdraad word het hengsel wel een stuk steviger. Deze bind je vast om het schroefdraad van de deksel en klaar is je potje.

Foam klei schatkistje maken om alle vakantieschatten in te bewaren

Tijdens de vakantie vinden de kinderen altijd mooie schatten die ze willen bewaren om vervolgens er wat moois van te knutselen of gewoon als herinnering te bewaren. Wat is er dan leuker om ze te bewaren in een zelf gepimpt doosje.

Benodigdheden

– een kaal houten doosje,
– foam klei
– zo nodig boetseer/klei mesjes en figuurtjes
– zelf gevonden schelpjes of diamantjes om voor de versiering.,

Een gewoon kistje kan je leuk oppimpen met foam klei. Foam klei is een polymeer klei met hierin kleine witte balletjes. Foam klei plakt op stof, papier marché of voorwerpen van aardewerk. De klei droogt in de buitenlucht en hoeft dus niet te worden gebakken in een oven. Foam klei bevat geen giftige stoffen of gluten en kan daarom veilig gebruikt worden door kinderen. Foam klein is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Je bedenkt het kistje met een dun laagje foam klei en vervolgens kan je mooie figuurtjes boetseren en op vast plakken, het blijft vanzelf plakken, je maakt het kistje af met een paar mooie zelf gevonden schelpen of steentjes en je hebt je eigen gepimpte schatkistje om alle vondsten te bewaren van deze vakantie

knutselen met dozen

nze kinderen zijn gek op grote dozen want daar kan je leuke dingen mee maken en wat lekker is ze zijn lekker een paar uur zoet. Bijna elke vakantie word er hier een nieuw object gemaakt van een grote doos. We begonnen met een vliegtuig de keer daarna maakten ze een raceauto en het laatste project was een bus. Dit is wel iets wat je echt samen met je kind moet doen want er zit wel wat snijwerk aan maar als je het bouwwerk klaar hebt kan je het de kinderen zelf laten schilderen.

Benodigdheden

– een grote doos
– een snijmesje en een schaar
– stevig plakband of tape
– verf spullen

Met een beetje fantasie van jou en de kinderen kan je zelf bepalen wat je van de doos maakt, met een mesje of schaar kan je alles op maat snijden/knippen en vervolgens met tape vastplakken. De kinderen zijn gegarandeerd een uren zoet om het te maken en daarna hebben ze een leuk object om mee te spelen. Ook kan je dit prima doen op de camping want in de campingwinkel hebben ze ook grote ships dozen.

Play mais

Maak de mooiste kunstwerkjes helemaal zonder kleefmiddel. Je hebt alleen water en een rijke fantasie nodig! PlayMais is gemaakt van maïs, water en voedingskleurstoffen. Dat maakt dat PlayMais natuurlijk, veilig en 100% biologisch afbreekbaar is.

benodigdheden

– playmais,
– sponsje met water,
– eventueel een schaar om de mais in stukjes te knippen

je kunt de mais op papier plakken of je kunt er mooie 3D figuren van maken, met hun eigen fantasie kunnen je kinderen de mooiste kunstwerkjes maken. je kunt de mais heel gebruiken maar ook verknippen in een andere maat. je plakt ze aan elkaar door de mais een klein beetje nat te maken door de mais op het sponsje te duwen en daarna tegen elkaar aan te plakken.

Ik wens jullie een hele creatieve vakantie!!

groetjes Melissa

open whatsapp
Hulp nodig?
hoi , Waar kunnen wij jou mee helpen? Stel je vraag gerust via whatsapp en wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.