De pasen staat alweer bijna voor de deur, ik vind het zelf altijd een leuke periode en je kunt leuke dingen knutselen met de kinderen,afgelopen periode zijn wij hier thuis al druk bezig geweest met een aantal leuke paas knutsels! ik zal je wat leuke inspiratie geven voor als je komende week nog zin hebt om nog iets moois te knutselen voor Pasen.

Paaseieren schilderen

benodigdheden

-Eieren: uit de supermarkt of kant en klaar van bijvoorbeeld action
-Verf: acryl-, water-, of eierverf
-Houder: eierverfmolen, eierdop, eierklem, eierdoos of een wc-rolletje
-Versieringen: , stickers,glitters, lintjes
-Overige: maatbeker(s), steelpan, zout, water, lepel, kwasten, schort en plastic tafelkleed

voorbereiding

Voor het schilderen op echte eieren kun je het beste gebruik maken van hardgekookte eieren. Leg daarom de eieren in een steelpan met water. Zorg ervoor dat alle eieren onder water staan, voeg wat zout toe (zo voorkom je dat de eieren kapot koken) en zet vervolgens de pan op het vuur. Als het water kookt doe je het vuur omlaag en laat de eieren dan nog voor 10 minuten staan. Haal nu de eieren eruit met een lepel om ze vervolgens onder koud stromend water te houden.Kun je de eieren vastpakken? Dan is het tijd om ze in de koelkast te zetten. Door de eieren volledig af te koelen blijft de verf straks beter hechten en droogt deze beter op. Voor het koelen kun je gebruik maken van een rek of eierdoos waarin je de eieren doet. Wanneer de eieren volledig afgekoeld zijn kan het schilderen beginnen. Let op! Het is verstandig om je werkplek eerst met plastic tafelkleed te bedekken. je kunt ook een rauw ei uitblazen dit werkt zo:door een klein gaatje aan de boven- en onderkant van een rauw ei te prikken kun je deze uitblazen. Voor het uitblazen is het belangrijk dat het binnenste velletje volledig is doorgeprikt. Het is daarom verstandig om voor dit karweitje een naald te gebruiken. Wanneer de eieren zijn doorgeprikt kun je deze gaan uitblazen. Let op! Doe een schort aan, want dit is best smerig werk. Pak een ei en houdt deze boven een bak om vervolgens door één van de gaatjes de inhoud naar buiten te blazen. Alle eieren uitgeblazen? Dan spoel je de eieren goed na met water (doe dit voorzichtig). Natuurlijk gooi je de inhoud van de eieren niet weg, maar kun je een roerei van maken. Ik deed het gemakkelijk deze keer en kocht kant en klare eieren van de Action omdat de eieren voor decoratie waren. uiteraard met Pasen gaan we nog een keer eieren schilderen en dan maken we gebruik van gekookte eieren.

werkwijze

Plaats de eieren in een houder en laat de kinderen ze beschilderen zoals zij zelf mooi vinden, ik heb acrylverf gebruikt maar je kunt ook gebruik maken van waterverf of stiften. als de eieren droog zijn kunnen de kinderen hier nog leuke gezichtjes op tekenen met stift of ze mooi versieren met glitters of stickers, wij gebruikten stickers en hebben tot slot nog een lint erop gelijmd om ze op te hangen.

Paashaas van een WC rolletje

Wc rolletjes blijven altijd wel over en zijn altijd leuk om mee te knutselen, Ik mag ze hier thuis niet weggooien want de dames willen er altijd mee knutselen. Er zijn knutselideeën met wcrolletjes genoeg! mijn meiden en een vriendinnetje van de jongste wilden er deze keer een paashaas van knutselen.

Benodigdheden

– schaar
– gekleurd papier/karton
– wiebeloogjes of stiften voor de ogen
– lijm
– nietmachine

werkwijze

Neem een wc-rol en beplak deze rondom met gekleurd papier. je kunt alle kleuren gebruiken. Als het met lijm niet goed blijft plakken kan je het met een nietmachine vastnieten. Dit is dan het lijf van de paashaas.
De onderkant maak je dicht met een stuk papier wat aan de voorkant twee uitstekende rondingen heeft. Dat zijn dan meteen de poten.De oren knip je uit het papier, de eerste maak je lekker groot en die plak je aan de voorkant binnenin het wc rolletje. daarna knip je dezelfde vorm uit wat kleiner met een andere kleur papier. de ogen maakten we van wiebeloogjes deze kan je met lijm bevestigen. je kunt de ogen ook met wit papier en een zwarte stift maken. De meiden hebben een mondje gemaakt van papier met 2 tandjes. gegarandeerd een uur knutselplezier met het maken van deze paashazen!

Paaseieren van foam klei

Echt super leuke paaseieren om in de paasboom te hangen met die mooie kleurtjes. ik kocht een setje bij de Action daarin zaten 5 plastic eieren en 4 kleuren foam klei. het was voor het eerst dat we met foam klei werkten en de kinderen vonden het super leuk om te doen. het is lekker plakkerig en je kunt het in allerlei vormen kneden. Je kunt ook zelf paaseieren van piepschuim of hout kopen samen met losse potjes foam klei. Op hout of piepschuim blijft het foam klei wel makkelijker hechten maar met de plastic eieren lukte het uiteindelijk ook.

benodigdheden

– foam klei in diverse kleuren
– paaseitjes bij voorkeur van piepschuim maar plastic kan ook maar is wel wat lastiger met het opplakken van de foamklei
– wiebeloogjes

de foam klei die wij gebruikten zat niet in een bakje dus deden wij zelf in een bakje, de klei moest eerst even goed gekneed worden voor hij echt goed bleef plakken op het plastic ei. je kunt allerlei figuren kneden van de klei en het erop plakken, de meiden maakten schaapjes en paashaasjes op de eieren en gebruikten daarbij ook wiebeloogjes. de foam klei droogt aan de lucht en is na een paar uur droog. foam klei is echt leuk spul al voor kinderen vanaf 4 jaar.

Paashaas slinger

erg leuk om in huis te hangen voor een leuke lentesfeer. Ik maakte deze slinger met mijn Cameo maar mijn dochter vond het ook erg leuk om hem na te maken. Via internet vond ik het sjabloon deze zal ik ook onderaan dit artikel ook neerzetten zodat je deze kunt printen en uitknippen.

benodigdheden

– gekleurd papier in leuke frisse lentekleuren
– sjabloon paashaas
– gekleurde pompommetjes of wattenbolletjes
– schaar
– touw
werkwijze

print het sjabloon uit en knip deze uit, je kunt hem gebruiken om de haasjes om te trekken op gekleurd papier. daarna kun je de haasjes uit laten knippen en de staartjes op laten plakken. een gaatje in de oren zou je met het puntje van een scherpe schaar kunnen doen of met een perforator, ligt aan de grootte van de haasjes.als alle haasjes zijn uitgeknipt rijg je ze aan het touw. je kunt ook witte haasjes laten knippen en ze laten kleuren of beschilderen door de kinderen.

deze leuke ideeen zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. ik ben benieuwd of jullie ook zijn geinspireerd om deze pasen met de kinderen aan de slag te gaan!!

heel veel knutselplezier met Pasen!

Groetjes Melissa

open whatsapp
Hulp nodig?
hoi , Waar kunnen wij jou mee helpen? Stel je vraag gerust via whatsapp en wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.