Macramé workshops

Het lijkt ingewikkeld, maar ook jij kunt dit!! 

Macramé was in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw razend populair. Maar Macramé is veel ouder dan dat. Misschien werd macramé al beoefend in de 3de eeuw in China. Rond 1300 was het een rage in het Midden-Oosten voor het maken van een mooie afwerking aan tapijten, en voor franjes aan hoofdstellen en zadelkleden van kamelen om de vliegen weg te houden.

Koningin Maria Stuart II van Engeland (1662-1694) leerde haar hofdames de edele kunst van macramé. Tweehonderd jaar later, in het Victoriaanse tijdperk was macramé zo mogelijk nog populairder en werd macramé gebruikt voor het maken van tafelkleden, spreien en van alles en nog wat.

Tegenwoordig past macramé perfect in de milieuvriendelijke DIY natuurlijke trend voor Home Deco.

Macramé is leuk

Je hoeft maar een paar knopen te kennen om iets moois te kunnen maken. In het begin is het super lastig. Moet ik nu linksom, of rechtsom, je bent de draad en de tel kwijt, maar zet door, en je zult verrast zijn hoe snel je zo’n knoop in de vingers hebt. Het is veel gemakkelijker dan breien en haken.

Tijdens onze workshopshops gaan we aan de slag met de basisknopen, ik leer je deze stap voor stap te doen en je zult zien dat je na veel oefenen met een heel zelfgemaakt project naar huis gaat!!! 

Wat heb jij te vieren?

Onze macramé workshops zijn te reserveren voor elke gelegenheid, wil jij een vrijgezellenfeestje vieren, een babyshower , een verjaardag  een personeelsuitje of gewoon een gezellige avond met vriendinnen? wat je ook te vieren hebt deze workshop is altijd passend! Willen jullie samen een workshop reserveren maar niet allemaal hetzelfde maken? dat is uiteraard ook mogelijk!! 

Onze Macramé workshops

Extra informatie

locaties

onze eigen locatie,

Oudeweg 147, Haarlem

Onze eigen workshop is groot genoeg voor groepen tot 20 personen, deze locatie is gelegen in de Waardepolder, 

Parkeren kan gratis op de parkeerplaats naast het gebouw.

Koffie, thee, frisdrank en wat lekkers zitten bij de workshop standaard inbegrepen

maar er zijn ook mogelijkheden om een lunch lunch, high tea of high wine bij te reserveren

 

Brownies&downieS, schaggelstraat 26, Haarlem

Deze fijne plek ligt in het centrum van Haarlem. wij kunnen hier groepen ontvangen van maxiamaal 20 personen.

Er is parkeergelegenheid op loopafstand en deze plek is met het openbaar vervoer ook goed te bereiken. Wij kunnen de workshop alleen op deze locatie aanbieden als je deze wilt reserveren in combinatie met een etagaire lunch of hightea. Als je kiest voor deze locatie zijn alle consumpties voor eigen rekening. Onze workshops kunnen gegeven worden tijdens openingstijden van het restaurant,  het restaurant is geopend op maandag tot zondag van 9.00 tot 17.00.  in het weekend is er beperkt plek voor grote groepen.   

Restaurant Parck, Frederikspark 2, Haarlem

Restaurant parck is gelegegen aan het frederikspark in Haarlem, vlak bij het houtplein. Hier kleine groepen ontvangen maar ook groepen groter dan 20 personen. 

We kunnen hier de workshop geven als er consumpties worden afgenomen in het restaurant. Als je kiest voor deze locatie zijn alle consumpties voor eigen rekening. Er zijn verschillende arrangementen mogelijk met lunch, high wine en borrel&bites. Aantal inbegrepen drankjes hangt af van het gekozen arrangement. 

Onze workshops  kunnen gegeven worden tijdens openingstijden van het restaurant, het restaurant is maandag t/m zondag van 11.00 tot 23.00 geopend.

thuis of eigen locatie

Zit er geen geschikte locatie voor jullie bij komen wij ook graag naar jullie eigen locatie op maximaal 1 uur rijden vanuit Haarlem. Bij een locatie in en om Haarlem zitten de kilometerkosten inbegrepen. Alleen vragen wij eventuele parkeerkosten deze voor ons te vergoeden (parkeerkosten vergoeding geld niet bij onze vaste locaties restaurant Brownies &downieS en restaurant Parck)

In Haarlem en omgeving (Heemstede, Aerdenhout, Bloemendaal, Hoofddorp, Aalsmeer, Beverwijk, IJmuiden, Amsterdam en Amstelveen alles wat daartussen zit) zijn de reiskosten al berekend als je de reservering doet via onze website. Woon je in een andere regio vragen wij extra reiskosten: Regio Alkmaar ,Zaanstad Leiden Noordwijk, Wassenaar €25.00, regio Den Haag, Rotterdam, Utrecht €35.00 Deze kunnen contant worden afgerekend op de dag van het feestje. Wij komen altijd met de auto en is er betaald parkeren bij jullie in de straat vragen wij aan jullie om deze kosten voor jullie rekening te nemen. Wij gebruiken Parkmobile en sturen achteraf een tikkie voor de betaling van de parkeerkosten

kosten

Reserveer je een workshop op onze locatie, dan krijg je tijdens de workshop onbeperkt koffie, thee, fris en een etagère met zoetigheid en voor iedereen is er een glas (alcoholvrije) bubbels. wij hebben al workshops op onze locatie vanaf € 34.50 per persoon.

Er zijn ook mogelijkheden om op onze locatie lunch, high tea of high wine bij je workshop te reserveren.  Deze bestellen wij via catering. Prijzen hiervoor kunnen heel erg variëren daarom kunnen wij eerst een offerte voor jullie opvragen bij de Cateraar zodra jullie wensen bekend zijn. Reserveren jullie ook een lunch, high tea of high wine op onze locatie dan zijn de kosten voor de workshop vanaf 29.50 per persoon en krijgen jullie in de week voor de workshop een aparte factuur voor de gekozen optie, Onbeperkt koffie, thee en frisdrank zijn ook inbegrepen.

Reserveer je een workshop in Restaurant Parck, of Brownies and DownieS of thuis dan zijn alle materialen inbegrepen maar de consumpties zijn voor eigen rekening, jullie kunnen alle gebruikte consumpties en arrangementen zelf bij de locatie afrekenen na de workshop. Vooraf kunnen jullie met ons of met de locatie bespreken wat de wensen zijn. Kiezen jullie voor een workshop op locatie en jullie hebben wat te vieren krijgt de mama in Spe, jarige of vrijgezel een persoonlijke fles (alcohol vrije) bubbels mee naar huis! Kosten voor de workshop op andere locatie zijn vanaf €29.50 per persoon

Tijdsduur

De meeste macramé workshops duren ongeveer 2.5 uur. Boek je hier lunch of high tea bij komt er een half uur tot een uur extra tijd bij!

aantal personen

Aantal personen, minimaal 6 maximaal 12 personen. Wil je met minder personen deelnemen kunnen jullie je inschrijven voor  een inloop workshop. Of je betaald een minimale workshop prijs voor 6 personen

wij maken van elke gelegenheid een creatief feestje

Babyshower hippe babymobiel

Wij hebben een fantastische middag gehad tijdens de babyshower. Niet alleen mijn  zwangere zusje genoot maar ook wij vonden het allemaal fantastisch. Duizend maal dank. 

Ongetwijfeld tot in de toekomst!

Ilse

open whatsapp
Hulp nodig?
hoi , Waar kunnen wij jou mee helpen? Stel je vraag gerust via whatsapp en wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.