en jaar geleden ben ik getrouwd met de allerliefste man die er bestaat! Al 12 jaar waren we samen en eindelijk was daar onze droombruiloft.

Wat is het eerste jaar voorbij gevlogen.
Zo was ik vorig jaar al maanden bezig met de voorbereidingen van onze bruiloft, want (bijna) alle decoratie was handgemaakt. Tijdens de voorbereidingen kwamen ook de eerste ideeën voor Made by Melissa. Iedereen om ons heen zei al tegen mij, Melissa je steekt hier zoveel tijd in, als de bruiloft achter de rug is zal je in een gat vallen. Ik was met zoveel plezier bezig om allerlei items te maken en elke keer zag ik op Pinterest weer leuke dingen, dat was op een gegeven moment zoveel dat ik niet eens alles kon maken, dus ik zei al ik moet al die dingen maar voor een ander zijn bruiloft gaan maken. Tijd om in een gat te vallen had ik dus niet want na de bruiloft en onze zomervakantie ben ik begonnen met Made by Melissa. Ik hoop ook echt dat ik ooit al mijn ideeën heb kan maken voor anderen en misschien nog wel meer dan dat.

Zo bedachten wij ons thema en zochten we onze bijpassende decoratie

We hebben samen eerst besloten waar we wilden trouwen, We hadden samen ooit een keer een groot zeilschip gezien in Sneek toen we daar aan het zeilen waren en toen begonnen we te fantaseren over onze bruiloft op een boot. Deze fantasie heeft mij nooit losgelaten want dat klonk echt als een droomdag. Toch zijn we ook bij diverse andere locaties gaan kijken tijdens een trouwlocatie route maar nadat we op de Titaan geweest waren, waren we echt verkocht. Dit klopte gewoon, beide zijn we gek op water, we zijn zomers ook praktisch de hele zomer op het water te vinden dus we kozen er voor om intiem te trouwen op het water. Alleen wij, onze familie en onze beste vrienden. Omdat onze trouwdag op een schip was kozen we er voor om een maritiem thema aan te koppelen, ik werkte vooral met de kleuren donkerblauw, jute en een vleugje rood. We hadden niet zo’n hele grote ruimte om te versieren dus qua decoratie was ik vrij snel klaar maar toch heb ik wel een aantal mooie items gemaakt. Hieronder een fotoverslag van alle zelfgemaakte items op onze bruiloft.

Mijn zelfgemaakte items

Enveloppendoos

Deze maakte ik van een oude picknickmand die we nog hadden staan op zolder. Ik maakte zwart/witte fotocollages van foto’s van ons samen door de jaren heen, deze plakte ik op kartonnen platen en die kartonnen platen heb ik met een lijmpistool bevestigd op de mand. Ik maakte kleine slinger van jute voor erop en klaar was de enveloppendoos.

Kartonnen letters met onze namen

Dezelfde collages gebruikte ik om de letters te beplakken, de letters waren bruin dus deze heb ik eerst wit geschilderd, daarna heb ik ze beplakt met de fotocollages. Deze letters gebruikten we als decoratie binnen in het zeilschip.

Jute slingers: Mr&Mrs en datum

ik kocht een grote rol jute en daaruit kon ik de vlaggetjes op maat knippen. De letters heb ik gemaakt met sjablonen van karton en verf. Deze sjablonen heb ik toen zelf met de hand uitgesneden, gelukkig heb ik nu mijn cameo om sjablonen te uit te snijden.

Gastenboek met foto’s uit de Photobooth:

We hadden een photobooth gehuurd dus we wilden wel iets met deze foto’s doen in ons gastenboek. Een gastenboek wilden we niet want dat leggen we weg en kijken we nooit meer in. We wilden dat we elke keer de foto’s konden bekijken. Uiteindelijk heb ik zelf bedacht om een grote lijst te maken om de strookjes in te hangen, maar vond het ook zonde als er niks bij de foto’s stond dus ook daar bedachten we iets op. Ik maakte leuke kaartjes waar onze gasten een aantal vragen in moesten vullen, daarnaast ook aparte kaarten voor iedereen die geholpen heeft op onze bruiloft: de fotograaf, trouwambtenaar, dj en anderen.

Versiering voor de voordeur

Ik wilde wel wat versiering maar deze moest niet te veel aanwezig zijn. Dus ik besloot om een mooie krans te maken geheel in het thema en kleedde de rest aan met mooie bloemen met daarin hartjes stokken en we hadden mooie subtiele aankleding geheel in thema van onze dag.

Uitnodigingen

de uitnodigingen van onze bruiloft heb ik geheel zelf ontworpen en via een drukkerij besteld. Het waren kleine pakketjes met meerdere kaarten dus ik maakte er zelf een hoes omheen geheel in thema, ook maakte ik van jute er een mooie band omheen.

Kledinghangers

ik zag deze hangers voorbij komen op pinterest en dacht dit wil ik ook, dit kan zo mooi zijn met de foto’s van onze dag en dat kwam uiteindelijk ook echt uit, onze fotografe heeft er veelvuldig gebruik van gemaakt. Ik maakte ze zelf met buigzaam ijzerdraad maakte ik de letters en bevestigde het ijzerdraad op de kledinghanger. Daarna een lintje eraan in themakleur en klaar waren onze hangers.

Corsage van Lars en boeketje van de meiden

We hadden besloten om alleen voor Lars een corsage te maken en verder niemand een corsage te geven, aangezien ik de boeketjes van onze meiden zelf wilde maken was het ook makkelijk om Lars zijn corsage te maken. Dit had ik nog nooit gedaan dus heb advies gevraagd in de bloemenwinkel, samen gekeken of mijn ideeën haalbaar waren. De dag van te voren kon ik de verse bloemen ophalen en heb ik de avond voor de bruiloft nog heerlijk zitten freubelen, was goed voor de zenuwen. Ik twijfelde of ik voor mezelf een zelfde soort boeketje zou maken als de meiden maar dat heb ik uiteindelijk uitbesteed aan de bloemenwinkel. Wel kwam in al onze bloemen het thema en de kleuren hiervan weer terug.

Aankleding Photobooth

we hadden een photobooth gehuurd en deze wilde ik in het thema aangekleed hebben dus heb ik de aankleding zelf gemaakt samen met mijn vriendin mirna, al die papieren dingen hebben we samen uit zitten knippen, ook daar kan ik tegenwoordig mijn cameo voor gebruiken, scheelt een hele hoop werk. Uiteindelijk hebben we de photobooth anders moeten neerzetten dan het plan was dus hebben we deze decoratie op een andere manier gebuikt. we hebben in elk geval een hoop lol gehad met het maken van deze decoratie.

Tasjes met kindervermaak

Deze heb ik voor mijn eigen bruiloft ontworpen via een andere website maar nu kan ik deze zelf maken. Ik had een heel hoekje ingericht voor de kinderen, in de tasjes zaten knutselactiviteiten en de kinderen konden gezellig knutselen ze samen met de oppas die ook mee was. We kregen een mooi activiteiten boekje van onze trouwambtenaar en daarmee hebben de kinderen zich allemaal uitstekend vermaakt. Zelf heb ik ook een mooi activiteitenboekje ontworpen en deze ga ik ook verkopen via mijn webshop

herdenkingsbord overleden personen

in de maanden voor onze bruiloft zijn er twee belangrijke personen overleden die ook aanwezig zouden zijn op onze bruiloft, daarnaast was mijn schoonvader een aantal jaar geleden overleden. Toen mijn oma overleed 3 weken voor de bruiloft vond ik dat ik haar en ook Niels en mijn schoonvader een klein plekje moest geven op onze dag. Ik ben gaan rondkijken op Pinterest waar ik verschillende ideeën zag en daar ontstond mijn eigen versie van het bord uit. We hebben ze op deze manier op een hele fijne manier bij ons gehad zonder er te veel bij stil te hoeven staan.

Trouwschoenen

ik wilde bewust niet op hakken trouwen, dat leek me niet zo handig op een boot dus koos ik voor sneakers. Vanaf het begin af aan wilde ik deze een beetje opleuken dus ik was stad en land af gegaan voor leuke stikkers, nergens te vinden natuurlijk. Uiteindelijk legde ik me er bij neer dat ik met kale sneakers zou gaan trouwen. Toen ik twee dagen voor de bruiloft nog even mijn schoenen aantrok vond ik het doodzonde dat ik geen gepimpte schoenen had en toen bedacht ik me dat ik nog sjablonen had liggen van vlaggetjes die ik eerder gemaakt had en dat deze nog wel eens dezelfde maat kon zijn en ja hoor ik had gelijk. Met super trillende handjes (door de zenuwen) heb ik met sjablonen te tekst erop geschilderd!! Het was super spannend want als ik ze nu ging verpesten had ik geen tijd meer om andere te halen. Maar het is gelukt. Weet je dat ik tegenwoordig wel deze schoenen kan bedrukken met mijn cameo? Als ik dat ding voor mijn bruiloft toch gehad had dan was het zoveel makkelijker geweest!

Wegwijzers

Ik zag vaker leuke foto’s voorbij komen van wegwijzers en aangezien het een stukje lopen was vanaf de parkeerplaats naar de boot leek het mij makkelijk om wegwijzers te maken voor de bruiloft. Ik durfde het toen nog niet aan om ze met de hand te schilderen, bang dat ik ze zou verpesten want alles moest perfect. Inmiddels heb ik zoveel vertrouwen in mijn schilderkunst dat ik de wegwijzers met de hand kan beschilderen. Ik heb toen dus stickers besteld via een vriend van ons en mijn man heeft de wegwijzers gezaagd. Ook stickers voor op wegwijzers kan ik tegenwoordig zelf maken met mijn cameo. Hand geschilderd vind ik persoonlijk leuker, zeker nu ik dat ook steeds gemakkelijker kan.

Reddingsboeien voor aan de ceremoniestoelen

dit idee had ik op Pinterest gezien, wij hadden nog wel twee reddingsboeien maar deze waren erg oud en versleten dus ik besloot om ze op te knappen en te schilderen, het was een enorme klus, heb ze ook aan alle kanten moeten plamuren omdat de gaten er in zaten. Van echt oranje werden de reddingsboeien wit. Met donkerblauw lint en touw pimpte ik ze verder op, uiteindelijk waren ze tijdens de ceremonie niet goed te zien maar hebben ze na de bruiloft wel mooi kunnen gebruiken als soort fotolijst met alle herinneringen van onze bruiloft.

een mooie herinnering aan de bruiloft

Als je nu ons huis binnenkomt loop je in de gang direct tegen de herinneringen aan van onze mooie dag. Een aantal zelfgemaakte items hebben we hiervoor kunnen gebruiken. we maakten een fotolijst van de reddingsboeien en daar hebben we de mooie herinneringen in opgehangen, daarnaast hangt het gastenboek te pronken met alle leuke foto´s van onze gasten. In de slaapkamer hebben we de letters opgehangen en onze trouwkleding kon ik ook niet in de hoes bewaren, deze hangt mooi aan de deur. Elk dag zien we de herinneringen aan onze geweldige dag

Je ziet het, ik hou er van om zelf decoratie items te maken voor feesten en partijen maar in het bijzonder voor bruiloften. Ik hou er van als decoratie iets zegt over jou, dat het persoonlijk is. Mocht je nou binnenkort gaan trouwen en je wilt ook persoonlijke decoratie op je bruiloft kan je mij altijd bellen of mailen voor advies, dan kan ik zeggen of ik iets wel of niet kan maken. Een aantal van deze items zullen straks een plekje krijgen in mijn webshop maar kan je daar niet vinden wat je zoekt kan je altijd mailen met de vraag of ik het kan maken. Bijna niets is mij te gek.

groetjes melissa

open whatsapp
Hulp nodig?
hoi , Waar kunnen wij jou mee helpen? Stel je vraag gerust via whatsapp en wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.