WOW wat kan er ongelofelijk veel gebeuren in 1 jaar tijd!!

Als je mijn blog van vorig jaar hebt gelezen kan je lezen dat 2017 al een jaar is geweest met een flinke groei maar dit jaar zijn we 2 keer zo hard doorgegroeid. Ik kan je zeggen dat dit geld voor het bedrijf als voor mij  persoonlijk.  Ik kon de harde groei af en toe zelf niet eens bijbenen, het was echt een fantastisch jaar op verschillende vlakken. Wil je meer weten? lees dan verder in deze blog.

Mijn grootste wens kwam uit

Ik had een heleboel wensen aan het begin van 2018 en mijn grootste wens was stoppen met werken in de zorg. Al een hele tijd word ik daar niet gelukkig meer van. Aan het begin van dit jaar durfde ik niet te hard te hopen dat deze droom dit jaar nog zou uitkomen!! Sterker nog ik had dit NOOIT gedacht en hierdoor ook extra trots dat ik deze droom heb kunnen verwezenlijken!!  Begin van dit jaar werkte ik nog 16 uur per week bij Huize Zocher, ik merkte dat het steeds meer ging tegenstaan om op vaste tijden te gaan werken, vooral de nachtdiensten vond ik erg zwaar dus eind februari nam ik ontslag bij Huize Zocher om te gaan flexen via het uitzendbureau, ik werk sinds april  alleen nog maar in de zorg wanneer het mij uitkomt.  Vanaf april heb ik het aantal uren dat ik naast Made by Melissa nog moet werken in de zorg flink af kunnen bouwen en in Oktober heb ik er ook echt een punt achter kunnen zetten. Tijdens onze vakantie op kreta had ik echt alle rust om na te denken en en een goed boek te lezen en dit boek gaf mij de juiste inzichten om deze keuze te kunnen maken. Het was een lastige keuze, omdat je eigenlijk een stukje financiële zekerheid opgeeft, maar doordat ik nu volledig op mijn bedrijf kan focussen kan ik de groei nog meer gaan doorzetten en ook weer meer tijd voor mezelf en mijn gezin creëren.  Ik blijf nog wel ingeschreven bij het uitzendbureau maar ik werk alleen nog maar in de zorg  in tijden van financiële nood.

 

Slijm slijm en nog eens slijm

Eind 2017 begon er een nieuwe rage, het maken van slijm was helemaal hip. Nadat ik dit samen met mijn eigen kinderen had uitgeprobeerd thuis plande ik een workshop in de kerstvakantie en dat heb ik geweten, de workshop van 3 januari was binnen 2 dagen geheel uitverkocht en al snel de extra workshop van 5 januari ook. Er kwam veel vraag voor kinderfeestjes slijm maken, deze activiteit bood ik al aan in mijn heksen party maar er kwam ook een knutselfeestje bij. De eerste slijm feestjes startten al in januari. In de voorjaarsvakantie plande ik nieuwe workshops en ook deze waren snel uitverkocht en ook hier een extra workshop gegeven om aan de vraag te kunnen voldoen. De vraag naar slijm kinderfeestjes bleef stijgen. Zo had ik 2 tot 3 feestjes in de maand, dit werd snel 3 tot 4 feestjes in de week en in de topweken had ik er soms 6 per week en ik bleef niet alleen in Haarlem maar werd ook veel gevraagd in de regio Rotterdam. Inmiddels heb ik 4 verschillende slijm workshops; 2 soorten slijm, unicorn slijm, glow in the dark slijm en Fluor slijm. Naast de vele feestjes heb ik ook slijmworkshops op schillende plaatsen mogen geven, eind juli kwamen er ruim 25 kinderen bij de huttenbouw van stichting ontmoet elkaar in parkwijk slijm maken, begin augustus stond ik op eten op rolletjes met de slijm workshop, toen kwamen er bijna 50 kinderen slijm maken, in september en oktober gaf ik workshops in Speeltuin de Papegaai hierbij kwamen beide workshops meer dan 40 kinderen slijm maken, afgelopen maand gaf ik twee workshops Glow in the dark slijm bij LOL Aalsmeer hierbij kwamen bijna 40 kinderen slijm maken.  Voorlopig lijkt aan deze rage dus nog geen einde te komen, dus ik zal nog vele kinderen gaan verblijden met deze workshop. Uiteraard houd ik ook de andere trends goed in de gaten via youtube zodat we de leukste in hipste feestjes kunnen blijven geven, wat dacht je van squishies pimpen of Pancake art.

Samenwerking Speeltuin de Papegaai en andere locaties

In januari startten wij met een hele fijne samenwerking met speeltuin de papegaai in Haarlem Oost en deze samenwerking is een groot succes. Deze locatie is ECHT een toplocatie voor kinderfeestjes. In het weekend van 27 januari begonnen we daar met de eerste feestjes, de buitenspeeltuin was nog niet open maar we konden al wel beginnen met de feestjes binnen. op 6 en 7 april was het feestelijke openingsweekend waar ik het hele weekend aanwezig was om te schminken. De vraag naar feestjes in de speeltuin werd steeds meer, ik ben dan ook (bijna) wekelijks te vinden op deze prachtige locatie. In september ben ik begonnen met het geven van verschillende workshops, iedere maand geef ik een nieuwe workshop van 1 uur in de speeltuin, de planning van komende maanden vind je hier.  Sinds afgelopen maand ben ik ook gaan samenwerken met speeltuin Klarenhof in Haarlem West. Ook hier gaan we maandelijks workshops plannen en kinderfeestjes geven. Ook ben ik afgelopen maand gestart met workshops bij LOL Aalsmeer, ook kun je daar binnenkort terecht voor je feestje in combinatie met Glowgolf, Chimpiechamp of JumpXL. Deze 2 laatste samenwerkingen zijn nog vrij nieuw dus hierover houden we je in 2019 graag op de hoogte via onze facebookpagina

Personeel

Dat ik dit jaar meer handen nodig zou hebben had ik niet verwacht,  sterker nog ik had er nog helemaal niet over nagedacht of ik ooit zo ver wilde groeien en ook personeel zou willen werken. Ik had wel een aantal meiden die heel graag af en toe vrijwillig wilden ondersteunen met knutselactiviteiten maar door de vele aanvragen met name in de weekenden en dubbele aanvragen op bepaalde datums moest ik na de zomervakantie toch gaan nadenken aan extra handen voor de kinderfeestjes. Zo af en toe is het ook fijn  om een weekend met mijn gezin door te kunnen brengen en dan is het fijn als we de feestjes ook gewoon door kunnen plannen. In mei leerde ik al Denise Odinga kennen op een festival waar zij beide stonden, zij helpt mij af en toe met schmink klussen en als anderen echt niet kunnen  helpt zij mij ook met de  knutselworkshops. In september heb ik een vacature geplaatst op diverse websites en na een aantal gesprekken is Nicole in oktober bij ons begonnen als begeleider voor kinderfeestjes. Zij draait inmiddels helemaal mee met de feestjes. De vacature voor een extra begeleider kinderfeestjes loopt nog steeds want meer extra handen zijn wellicht in de toekomst nog steeds nodig want in 2019 komen er een aantal leuke activiteiten aan.

meer dan 100 feestjes

Wat een feestjes hebben we mogegn geven dit jaar!! zo leuk om op verschillende plekken te komen om feest te vieren en iets moois te maken samen met de kids. Begin van 2018 draaide ik zo’n 4 feestjes per maand, dit liep in een korte tijd op tot 4 tot 5 feestjes per week. daarnaast ook veel workshops gegeven op diverse locaties. Vlak voordat wij het 100e feestje vierden kwam ik er toevallig achter dat wij al zoveel feestjes hadden gevierd in 2018. Dus deze gelegenheid hebben wij mooi gevierd met de 100e jarige jet.  Op 23 november 2018 vierden wij het 100e partijtje van 2018, dit feestje vierden wij in Speeltuin de Papegaai. Ook zo mooi dat ook het 100e feestje in de speeltuin was want een groot gedeelte van alle feestjes hebben we ook daar mogen vieren.  Ik werd verrast met een mooie taart  door Mariska van Zeeland zij is beheerder van de speeltuin, . Samen met de jarige Mia en Mariska van Zeeland hebben wij de taart aangesneden!!

Mijn eigen workshoplocatie

Ook bij ons thuis was de grote groei van Made by Melissa goed merkbaar, de ruimte thuis werd namelijk veel en veel te klein voor een gezin van 4 man en een  groeiend bedrijf. Een deel van mijn spullen, met name de partyboxen stonden altijd in mijn workshopruimte bij Blast-Zone, toen zij gingen verhuizen konden deze spullen niet terug in huis want hier was geen plek;  in de tuin had ik een grote kast met mijn spullen voor de slijm en knutselfeestjes, op de slaapkamer stonden alle  boxen met knutselmaterialen, in de woonkamer had ik mijn werkplek met mijn webshop spullen dus alles was vol, en overal waar je kwam was Made by Melissa zichtbaar aanwezig. In de zomer verhuisden we een groot deel van de spullen naar een huurbox van shurgard, dit gaf thuis meer ruimte maar nog stond af en toe alles vol met spullen als er veel feestjes in een week waren en daarnaast reed ik continu heen en weer naar de opslag wat veel tijd kostte. In Haarlem zijn de meeste ruimtes heel duur daarom dacht ik dat  een eigen ruimte met mijn budget geen optie was maar via via kwam ik terecht bij een website waar ik toch voor mijn budget een leuke ruimte kon krijgen. Ik was in verschillende ruimtes wezen kijken tot ik op de oudeweg 147 kwam, deze ruimte was perfect en deze ruimte had zelfs ruimte voor een bureau, een workshop tafel en ook zelfs een aparte opslag!! In November hebben we alles verhuisd, ons huis is weer een thuis en ik heb een ontzettend fijne werkplek. 3 januari is er een open dag je kunt dan gezellig een kopje koffie komen drinken en de kinderen kunnen een leuke workshop doen naar eigen keuze. Ook zijn de eerste feestjes op deze locatie al gepland en ben ik gestart met workshops voor volwassenen, voorlopig 1 keer per maand op maandagavond maar binnenkort ook te reserveren voor je bedrijfsuitje,babyshower,vrijgezellenfeest of familieuitje. Er komen nog veel leuke workshops voor volwassenen bij maar daarover zal ik in januari meer vertellen. Afgelopen jaar heb ik een aantal peuter workshops gegeven, deze gaat ook weer starten vanaf januari op iedere woensdagochtend op onze nieuwe locatie.

Als ik dit allemaal terug lees denk ik soms echt hoe is dit mogelijk binnen 1 jaar!?! maar ik heb dit gewoon allemaal voor elkaar gekregen!! Ik kan dus met recht trots zijn op mezelf en vol  vertrouwen en met hele mooie plannen stap ik 2019 in om ook dan weer een mooi succesvol jaar te mogen draaien.

Ik hoop nog vele kids maar nu ook volwassenen te mogen verblijden met leuke en creatieve workshops en activiteiten.Ik ben zo dankbaar dat ik dit werk nu echt volledig mag gaan doen, dit is echt mijn droombaan! Ik wil  Iedereen die mij afgelopen jaar gesteund, gevolgd of geholpen heeft heel erg bedanken, zonder jullie was dit allemaal niet gelukt!! Ook super mooi om te merken dat de eerste mensen die een feestje bij mij hebben gehad ook weer terug komen voor een 2e feestje of voor een feestje van een broertje of zusje!!

Ik wil iedereen via deze weg een creatief en gelukkig 2019 toewensen!!

open whatsapp
Hulp nodig?
hoi , Waar kunnen wij jou mee helpen? Stel je vraag gerust via whatsapp en wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.